home

Kinderwens, zwangerschap & gezonde baby

Je wilt graag zwanger worden. Misschien ben je al gestopt met je anticonceptie. Maar hoe bereid je je eigenlijk het beste voor op een zwangerschap en een gezond kind?  En wat als de zwangerschap op zich laat wachten? Ruim 70 % van de vrouwen is binnen een half jaar zwanger en 80% binnen een jaar. Maar wat nu als de zwangerschap op zich laat wachten en de huisarts advies geeft dat je nog even zo door moet gaan, welke stappen kun je dan ondernemen? Voor al dit soort zaken ben je van harte welkom in het zwangerschapconsult.

Ik kan je dan de juiste informatie geven over alles wat er komt kijken bij een kinderwens. Aan bod komen bijvoorbeeld mogelijkheden, de kans op een zwangerschap te vergroten, hoe je je voorbereidt  op een zwangerschap en gewenste ondersteuning tijdens de zwangerschap. Voor een goede voorbereiding is de  checklist op www.zwangerwijzer.nl ook een aanrader.

                                                                           upload_pic/thumbnail_1395780805_.jpg

 

Wat kan ik dan voor je betekenen?

Tijdens een persoonlijk gesprek ga ik met je kijken of je weet hoe jouw cyclus verloopt en op welke dagen je vruchtbaar bent, dit aan de hand van een cycluskalender. In het gesprek zal ik jouw persoonlijke situatie analyseren en met jou kijken naar mogelijkheden die kansen op een zwangerschap kunnen vergroten. Als je langer dan een jaar bezig bent om zwanger te worden is het goed om contact met je huisarts op te nemen.
Tijdens en na de zwangerschap en bij het geven van borstvoeding blijven de hormonen wisselen. Iedere vrouw ervaart dit anders. Sommige vrouwen zijn in de “roze wolken” terwijl andere vrouwen zich ongelukkig voelen; ze hadden het zich zo anders voor gesteld.

 

Bij de geboorte van een kind is het ook de geboorte van de moeder. Je ervaart gevoelens die je niet eerder hebt ervaren. Het kan je onzeker maken. Wil je hierover met iemand praten, maak dan een afspraak.
Als Care for Women specialiste ben ik ook moeder van 4 kinderen en heb ervaren wat voor verandering het krijgen van een kind in je leven kan betekenen. Lichamelijk, geestelijk en sociaal. Ik wil je graag helpen om jouw kinderwens uit te laten komen en je te begeleiden bij alle veranderingen die daarbij komen kijken.


Rita Brookhuis
Verpleegkundige  & Care for Women specialiste
Geregistreerd in het BIG-register

r.rbrookhuis@careforwomen.nl
06-11786617