home

Vrouwenkanker

Per jaar wordt in Nederland bij ruim 13.500 vrouwen de diagnose borstkanker gesteld

Borstkanker is de meest voorkomende vorm van kanker bij vrouwen. Helaas is de verwachting dat dit getal de komende jaren alleen nog maar verder zal stijgen. Ook eierstok- en baarmoederhalskanker komen bij vrouwen voor.  

Begeleiding bij vrouwen kanker

Tijdens de behandeling bijvoorbeeld bij borstkanker kun je behoefte hebben aan ondersteuning, iemand die er voor jou is en voor jouw belangen opkomt. Ook als de behandelingen achter de rug zijn en de controles minder worden, kun je juist vaak behoefte hebben aan begeleiding.
Het herstel, lichamelijk, geestelijk en sociaal  kost veel tijd en energie. Ook dan is er vaak behoefte aan aandacht en specifieke begeleiding
.

 

Misschien herken je de volgende klachten wel, bij jezelf of bij mensen in je omgeving die herstellende zijn van kanker:

  •  Moeite om de draad weer op te pakken
  • Bijna geen energie en geen lust om iets te ondernemen meer hebben
  •  Onzekerheid over de toekomst
  •  Onzekerheid over baan/werk
  •  Wantrouwen ten opzichte van het eigen lichaam


Veelal komen hier juist de persoonlijke karakteristieke klachten naar voren. Iedereen is anders en ervaart haar ziekte en herstel op haar eigen wijze. Logisch dat iedere vrouw haar eigen pad nodig heeft om te herstellen.

Onverwachte overgang

Door de chemo of medicatie bestaat de kans dat je plotseling in de overgang terecht komt en je te kampen hebt met opvliegers, emotionele klachten en /of stemmingswisselingen. Ook de gevolgen van de overgang kunnen op lange termijn je parten gaan spelen.

Wil je hierover praten, maak dan een afspraak voor een persoonlijk gesprek.

Wat kun je verwachten van een consult

In een persoonlijk consult heb ik tijd, aandacht en een luisterend oor voor jouw specifieke situatie. In het gesprek gaan wij samen kijken waar je last van hebt en waar je een oplossing voor zou willen.
Samen gaan wij kijken naar de beste oplossing voor jou en stellen we een plan op om jouw doelen te bereiken. Waar je (al) aan toe bent en wat je wel of niet gaat doen, dat bepaal je altijd zelf. Mijn rol is om jou te informeren en adviseren over de verschillende mogelijkheden en je te ondersteunen bij het opstellen en uitvoeren van een plan om jouw situatie te verbeteren. 


Rita Brookhuis
Verpleegkundige  & Care for Women specialiste
Geregistreerd in het BIG-register

r.rbrookhuis@careforwomen.nl
06-11786617