home

Wat is PMS?

Premenstrueel syndroom

Voel je je zowel lichamelijk als psychisch beroerd, de dagen voor je menstruatie begint? Ben je prikkelbaar, of heb je veel last van je buik? Dan is er een grote kans dat je last hebt van het premenstrueel syndroom (PMS)
PMS is het optreden van klachten die beginnen in de tweede helft van de menstruatiecyclus en weer verdwijnen bij het begin van de menstruatie. Door steeds terugkerende klachten verstoort PMS je normale leefpatroon. De klachten zijn van lichamelijk en geestelijke aard en zijn heftig.


Vast stellen van PMS
De PMS test is te vinden op de website www.careforwomen.nl/pms of www.pmsinfo.nl

Door het bijhouden van een PMS-kalender kun je vaststellen of de klachten ,PMS-klachten zijn. Als klachten niet verdwijnen tijdens de menstruatie, is het geen PMS. Dat wil niet zeggen dat ik je niet kan helpen, alleen dat er aanvullend onderzoek nodig is om de oorzaken van je klachten te achterhalen en samen met jou te zoeken naar oplossingen hiervoor.  

                                                                                                upload_pic/thumbnail_1395171082_.jpg

Wat kun je  van een consult verwachten?
“die tijd is geweest dat vrouwen alles maar moeten slikken”

Bij een eerste consult is het goed om vast te stellen of je klachten passen bij PMS en te bepalen of je PMS hebt. Mogelijk heb je zelf de persoonlijke PMS test gedaan op de website, dan kunnen wij deze bespreken. Anders is er gelegenheid om deze samen in te vullen.

Als je iedere maand dezelfde terug kerende klachten hebt kun je daar behoorlijk onder gebukt gaan. In het persoonlijk gesprek luister ik naar jouw situatie en analyseer je klachten. Geef je inzicht in waar jou klachten mogelijk vandaan kunnen komen.

Samen gaan wij de terug kerende klachten bespreken en een behandelingsplan opstellen. Je klachten zijn serieus, jij ervaart ze en laat je niet afschepen met reacties van uit de buitenwereld, die tijd is geweest dat vrouwen alles maar moeten slikken! Er zijn duidelijk verschillen in buikpijn of niet meer kunnen functioneren van de buikpijn.

Ik zie je graag tijdens een consult om samen te weken aan klachten vrije of dragelijke menstruatie periodes.


Rita Brookhuis
Verpleegkundige  & Care for Women specialiste
Geregistreerd in het BIG-register


r.rbrookhuis@careforwomen.nl
06-11786617